Uitslag D1 18 maart 2007 in Veghel

Zondag 18 maart werd in Veghel de 4e ronde van de D1-competitie gezwommen. De tegenstanders waren Budel uit Budel, Nautilus uit Veghel en SBC-2000 uit Breda. Na drie van de in totaal vijf rondes stond Neptunus ’58 op een 9e plaats van in totaal 26 verenigingen uit Brabant, Limburg en Zeeland. Dit seizoen is het eerste seizoen in de D1-competitie, na vorig seizoen gepromoveerd te zijn uit de D2 en het doel was dan ook een plek bij de eerste 10.

Met 42 zwemmers werd in Veghel geprobeerd de negende plaats te verdedigen. De middag begon voortvarend, met een estafetterecord voor Elke Schellekens, Evalie Hovers, Linda en Sandra Schellekens op de 4 x 100 wissel. Vervolgens zwom het ervaren viertal Gijs Verhagen, Rick van Hamond, Mark Schellekens en John Verhagen op de 4 x 50 vrij overtuigend naar de winst. Aan het einde van de middag stonden eveneens 2 estafettes op het programma. Elke Schellekens, Anouk van Lokven, Esra Pennings en Anouk van Helvoirt vormen meestal het team voor de 4 x 50 wissel en deze combinatie bleek ook in Veghel weer succesvol, want Neptunus '58 was de andere 3 ploegen te snel af. Slotafstand was de 4 x 25 vrij minioren 4 en later. Neptunus '58 was de enige vereniging met een team en Noud van Boven, Bo Sluijpers, Jeroen van Dinther en Dimphy van Grinsven behaalden dus eenvoudig de eerste plaats.

In totaal werden er zeven clubrecords gezwommen: door Anouk van Helvoirt én Evalie Hovers op de 200 vrij en de 100 wissel, Anouk van Lokven op de 200 school, Elke Schellekens op de 50 rug en Linda Schellekens op de 100 vlinder.

Er werden zondagmiddag maar liefst 55 persoonlijke records gezwommen. Door twee zwemmers werd een startbewijs voor de Brabantse Kampioenschappen verdiend. Mark van Dinther deed dat op de 200 wissel en Anouk van Helvoirt op de 200 vrij. Gijs Verhagen zag op diezelfde 200 vrij een startbewijs voor de Nederlandse Kampioenschappen net uit zijn handen glippen: hij kwam slechts 0,38 seconden tekort om naast de 100 vrij ook op de dubbele afstand te mogen starten. Linda Schellekens zwom op de 100 vlinder een reservelimiet voor de “Brabantse”.

De prestaties van de Schijndelse vereniging waren van dermate hoog niveau dat deze ronde een 6e plaats behaald werd. In de tussenstand betekent dit een stijging van de negende naar de zevende plaats. 15 april staat in Budel de laatste ronde op het programma.

Uitslag


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'